Hej vänner!
Jag har lovat några av mina kunder och fina bloggläsare att skriva receptet
på den smarriga paj jag tipsat om i tidigare inlägg.
Så här kommer det!
Lycka till!!
Knäckig rabarberpaj
Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter!!
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 2 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1,8dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljsocker
- 125 g smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl ljus sirap
- smör till formen
- vaniljglass till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar.( jag kokade av rabarberna först)
- Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna hemgjord vaniljsås.
Kram Kram
Pajen är helt underbar vännen! Kram
SvaraRadera