torsdag 16 oktober 2014

Pizzabullar!

Tjingeling! 
Vilket höst väder vi har fått! 
Här är det jobb som står på schemat så kikar mest in en sabbis och tipsar om dessa mumsiga pizzabullar, gott till mellis eller på buffébordet! 

Pizzabullar!
Cirka 20 stycken
Ugnstemperatur: 200 grader

Degen: 
25 gram jäst
2,5 dl fingerljummet vatten 
1 msk olivolja 
2 tsk salt 
1 tsk strösocker 
2 ägg
8-9 dl vetemjöl 

Tomatsåsen: 
1 vitlöksklyfta 
1 msk smör 
2-3 solmogna tomater 
1 msk flytande honung 
1 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt och svartpeppar

• lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt och äggen samt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa under duk 30 minuter.

• koka tomatsåsen och sätt ugnen på 200 grader.
 
• fräs vitlöken i smör och hacka tomaterna låt koka några minuter på svag värme, smaksätt med honung, vinäger och salt, peppar. låt koka ytterligare några minuter på svag värma 

• kavla ut degen, bred på tomatsåsen och fyll med valfria ingredienser. RULLA IHOP! Dela dom i cirka 2 centimeter tjocka bitar och lägg dom i formerna. Låt jäsa under duk i 30 minuter! Till dubbel storlek. 

Grädda 15 minuter i ugnen. 

Ta ut och hugg in! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar